5500 TL Ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava

Sunum Kumandası Nasıl Seçilir? Lazer, Mesafe ve Pil

Kategori: Genel Bilgiler
•
Yayın Tarihi: 23.10.2026
•
Okuma Süresi: 9 Dakika
Sunum Kumandası Nasıl Seçilir? Lazer, Mesafe ve Pil

Sunum kumandası, slaytı masadan kalkmadan ilerletmek için tutulan kablosuz kumandadır. Mouse değildir. Klavyenin yerine geçmez. Bu yazıda seçim, açıklamadaki lazer sınıfı, pilin 2 AAA mı şarjlı mı olduğu ve mesafe yazısının aynı sayfanın başlığıyla çelişip çelişmediğiyle yapılır. Rafta iki kayıt vardır. İkisi de Logitech'tir. Laboratuvar ölçümü yoktur. Fiyat ürün sayfasında değişir; bu metinde fiyat yoktur.

Kayıtlar sunum kumandası kategorisindedir. Üst ağaç kurumsal çözümler sayfasıdır. Ürün tablosu kategoriyi Pointer diye yazar. Bu, ikinci bir ürün ailesi değildir. Mağaza ürün kodu (T1022, T1023) üretici modeli değildir. Link, H1'deki ad veya üretici kodu sayfayla uyuştuğu için durur.

Sunum kumandası nedir, bu rafta ne değildir

Kumanda, sunum yazılımında ileri ve geri komutunu kablosuz gönderir. Ekranı üretmez. Projektör değildir. Toplantı görüntüsü de bu kutu değildir. Kablosuz sunum kumandası araması fareye veya klavye sete düşerse bağlantı türü doğru olsa bile slayt düğmesi o kutuda aranmaz.

Bu vitrinde üçüncü marka yoktur. Yeşil lazer satırı yoktur. Wi-Fi adını yazan bir bağlantı satırı yoktur. İki kutu aynı işi görmez. Biri açıklamasında sınıf 2 kırmızı lazer yazar. Diğeri yazmaz.

Lazer satırı yalnızca R400 açıklamasındadır

R400 H1'i siyah kablosuz sunum kumandası ve 15 metre diye yazar. Aynı sayfanın üretici kodu 910-001356 yazar. Kod ile H1'deki R400 adı uyuşur. Link bu yüzden durur. H1 lazer kelimesini taşımaz. Lazer, açıklama satırındadır.

Açıklama lazer sınıfını sınıf 2 diye yazar. Maksimum çıkış 1 mW'den az yazar. Dalga boyu 640~660 nm ve kırmızı ışık yazar. Lazerli sunum kumandası aramasının bu raftaki karşılığı bu üç satırdır. Başka kayıtta lazer sınıfı yoktur. Sınıf 2 ve 1 mW'den az, bu sayfanın güvenlik satırıdır. Daha güçlü bir ışın vaadi değildir. Ölçmedik.

Logitech'in R400 ürün sayfası, kırmızı lazerin LCD ve plazma ekranda yansıdığını ve daha az göründüğünü yazar. Televizyon veya LCD üzerinde dijital işaretçi gerektiğinde Spotlight'ı işaret eder. Bu cümle mağaza tablosu değildir. Mağaza açıklaması ekran türü yazmaz. Yansıma beklentisi üretici sayfasından ayrıca okunur.

910-004861 H1'i gri presenter sunum kumandası diye yazar. Aynı sayfanın üretici kodu 910-004861 yazar. Kod ile H1 uyuşur. Link durur. Açıklamada lazer sınıfı, çıkış ve dalga boyu yoktur. Kırmızı ışık satırı da yoktur. Bu kaydı R400'ün lazer satırıyla aynı kutu sanmak olmaz.

Üreticinin Spotlight sayfası, ekranda highlight, magnify ve digital laser diye üç işaret modu yazar. Bunlar sınıf 2 kırmızı ışın değildir. Mağaza açıklamasına yapıştırmıyoruz. Dijital işaret, bu tabloda mağaza vaadi olarak yazmaz. Üretici sayfasındadır. Bazı Logitech belgelerinde gri renge başka bir parça numarası da basılır. O numarayı 910-004861'in yerine koymuyoruz. Raftaki gri kayıt, H1 ve üretici kodunda 910-004861 diye durur.

Mesafe: başlık ile açıklama aynı sayıyı seçmez

R400 adresinde ve H1'de 15 metre yazar. Aynı sayfanın açıklaması kablosuz çalışma mesafesini yaklaşık 10 m diye yazar. Satırın sonunda dipnot işareti gibi duran bir 2 vardır. Sayfa bu 2'nin metnini basmaz. 10 metreyi de 15 metreyi de tek doğru diye seçmiyoruz. Adres, özellik satırının yerine geçmez.

Logitech'in R400 ürün sayfası menzili 15 metreye kadar diye yazar ve kullanıcı, ortam ile bilgisayar koşullarına bağlı değişebileceğini dipnotlar. Kurulum kılavuzu da kontrol listesinde 15 metre yazar. Üretici pazarlama cümlesi ile mağaza açıklamasındaki yaklaşık 10 m aynı satır değildir. Kutudaki menzili bu metin ölçmedi.

Spotlight açıklaması kablosuz kullanım mesafesini 30 m diye yazar. Hemen ardından çevre ve bilgisayar kullanım koşullarına bağlı değişebileceğini yazar. 30 metre, her salonda çıkacak bir söz değildir. Bu sayıyı R400'e taşımıyoruz. R400'ün 10 veya 15 yazısını da Spotlight'a taşımıyoruz.

Pil: 2 AAA ile 85 mAh aynı satır değildir

R400 açıklaması pil türünü 2 AAA diye yazar. Lazer işaretçi pil ömrünü maksimum 20 saat yazar. Sunum cihazı pil ömrünü maksimum 1050 saat yazar. İkisi de maksimumdur. Sayfa, hangi slayt sıklığında o saatin dolacağını yazmaz. 1050 saati lazerin açık kaldığı süre sanmak olmaz. Lazer satırı 20 saat maksimum diye ayrı durur.

Spotlight açıklaması pili yeniden şarj edilebilir lityum polimer ve 85 mAh diye yazar. Pil ömrünü 3 ay diye yazar ve kullanıma bağlı değişebileceğini ekler. 3 ay, her gün aynı sunumun çıkacağı anlamına gelmez. AAA satırı bu kayıtta yoktur. R400'ün 2 AAA satırını buraya yapıştırmıyoruz.

Spotlight açıklaması şarj kablosu uzunluğunu 140 mm diye yazar. Konektör adını o satırda yazmaz. Üretici sayfası şarjı USB-C kabloyla anlatır ve bir dakikalık şarjın yaklaşık üç saat kullanım verdiğini, tam dolunun ise üç aya kadar gittiğini yazar. Bir dakika ve USB-C, mağaza satırı değildir. Mağaza vaadi olarak saymıyoruz. Kablo uzunluğu mağazada 140 mm'dir. Üretici belgelerinde kablo boyu her sayfada aynı milimetreyi seçmez. Bu metin mağaza satırındaki 140 mm'yi kullanır, diğer sayfadaki santimi seçmez.

Bağlantı: 2,4 GHz alıcı ile Bluetooth

R400 açıklaması kablosuz teknolojiyi 2,4 GHz diye yazar. Bluetooth satırı yoktur. İşletim sistemi satırı da yoktur. Bu metin R400'e Windows veya macOS yapıştırmaz.

Logitech'in R400 sayfası, alıcının USB kapısına takıldığını, yazılım kurulmadığını ve sunum bitince alıcının kumandanın içine konabildiğini yazar. Kurulum kılavuzu lazer, ileri-geri, slayt gösterisini başlatma ve bazı uygulamalarda siyah ekran işlevlerini sıralar. Bu liste mağaza açıklamasında yoktur. Mağaza tablosu düğme sayısı basmaz. Düğme sayısını kılavuzdan üretmiyoruz.

Spotlight açıklaması bağlantı türünü Bluetooth düşük enerji ve 2,4 GHz kablosuz bağlantı diye birlikte yazar. İki yol aynı satırdadır. Yalnızca Bluetooth araması bu rafta bu kayda gelir. R400 o satırı basmaz. Alıcı ölçüleri Spotlight açıklamasında vardır: yükseklik 40,4 mm, genişlik 17,2 mm, derinlik 6,8 mm, ağırlık 3,3 g. R400 açıklaması alıcı ölçüsü basmaz. Spotlight alıcısının milimetresini R400'e taşımıyoruz.

Spotlight sayfası da işletim sistemi basmaz. Üretici destek notları Windows, macOS ve sınırlı işlevli diğer sistemleri ayrı listeler. Listeler aynı sürüm numarasını seçmez. Bir işletim sistemi listesini seçmiyoruz. Sürüm, sipariş öncesi üretici notundan ayrıca okunur.

Ölçü satırı iki kutuyu ayırır

R400 açıklaması boyutu 37,8 mm x 115,5 mm x 27,4 mm diye yazar. Ağırlık 57 g yazar. Hangi kenarın yükseklik olduğu bu satırda ayrıca adlandırılmaz. Üç sayıyı Spotlight'ın yükseklik, genişlik ve derinlik düzenine zorlamıyoruz.

Spotlight açıklaması sunum kumandasını yükseklik 131,3 mm, genişlik 28,1 mm, derinlik 12,1 mm diye yazar. Ağırlık 49,2 g ve pil dahil yazar. 49,2 g, pil çıkarılmış ağırlık değildir. 57 g ile aynı gram değildir.

Sensör satırı yalnızca Spotlight açıklamasındadır: hareket sensörü, 3B ivmeölçer ve jiroskop. R400 açıklamasında bu satır yoktur. Sensör satırı, kumandanın fare olduğu anlamına gelmez. Mağaza sayfası imleç kontrolü yazmaz. Üretici sayfasındaki işaret modlarını bu satırın yerine koymuyoruz.

Gösterge satırı Spotlight'ta LED, pil ve bağlantı diye yazar. R400 açıklaması gösterge basmaz. Üretici R400 sayfası pil göstergesinden söz eder. O cümle mağaza satırı değildir.

Bu rafta olmayan aramalar

Üçüncü bir sunum kumandası bu kategoride yoktur. Altın veya gümüş Spotlight kaydı yoktur. Yeşil lazer yoktur. Wi-Fi sunum kumandası yoktur. Kablosuz mouse bu kutu değildir. Lazer yazıcı araması da bu rafa düşmez. Oradaki lazer kelimesi baskı motorudur.

Logitech Spotlight adı, sunum kumandası olmayan ürünlere de gider. Bu metin o aramayı gri presenter kaydına yapıştırmaz. Raftaki gri kayıt 910-004861'dır. H1 gri yazar. Başka bir renk kodunu bu sayfaya eklemiyoruz.

Raftaki ayrım tablosu

Aşağıdaki satırlar mağaza sayfasından alınmıştır. Üretici sayfasındaki dijital işaret, USB-C ve 15 metre pazarlama cümlesi tabloya yazılmamıştır. O fark yukarıdaki paragraflarda durur ve seçilmez.

KodLazer satırıPilMesafe yazısıBağlantı
910-001356 R400Sınıf 2. 1 mW'den az. 640~660 nm kırmızı2 AAA. Lazer en çok 20 saat. Sunum en çok 1050 saatH1 15 m. Açıklama yaklaşık 10 m. Dipnot metni yok2,4 GHz. Bluetooth satırı yok
910-004861 SpotlightLazer sınıfı yokLityum polimer 85 mAh. 3 ay, kullanıma bağlı30 m. Koşullara bağlı diye yazarBluetooth düşük enerji ve 2,4 GHz

Hangi kutu hangi işe kalır

Perdeye kırmızı nokta aranıyorsa mağaza açıklamasında sınıf 2 satırı olan kayıt R400'tür. Televizyon veya LCD'de kırmızı ışının yansıdığı, üretici sayfasında yazar. O ekranda dijital işaret beklentisi R400 tablosundan okunmaz. Spotlight mağaza açıklaması da dijital lazer yazmaz. Beklenti üretici sayfasındadır. İkisini mağaza vaadi diye birleştirmiyoruz.

Pil takmak istenmiyorsa Spotlight'ın şarjlı satırı okunur. 2 AAA aranıyorsa o satır R400 açıklamasındadır. Bluetooth ile bağlanma satırı yalnızca Spotlight'ta yazar. R400 açıklaması 2,4 GHz yazar, Bluetooth yazmaz. Alıcının şart olup olmadığı R400'de mağaza satırından değil, üreticinin USB alıcı cümlesinden ayrıca okunur.

Mesafe sayısını tek başına seçmek, R400'de H1 ile açıklamayı aynı sayıya indirir. İndirmiyoruz. Spotlight'ta 30 m, koşullara bağlı cümlesiyle durur. Ölçülmüş salon mesafesi bu yazıda yoktur.

İki kutu da Pointer kategorisinde ve sunum kumandası rafında durur. Lazer, pil ve bağlantı satırı aynı değildir. Aynı kumanda diye okunmaz.

Paylaş
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz. seçeneğine tıklamanız halinde yalnızca internet sitemizin çalışması için gerekli çerezler kullanılacaktır.
T-Soft 360 Logo T-SOFT E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır